Review POP! Hotel Kelapa Gading Jakarta Utara

Hai, hello internet! Ternyata sudah berbulan-bulan lamanya tidak menulis di sini ya. ūüėÄ

 

Sepertinya saya akan menambahkan kategori baru dalam blog ini. Yep, saya ingin menambahkan kategori “Review Hotel”. Well, mungkin sebenarnya ide ini tidak terlalu menarik, akan tetapi saya terinsipirasi dari beberapa kegiatan proyek di mana saya terlibat di dalamnya, di mana saya harus melakukan perjalanan keluar kota dan mengharuskan saya menginap, 1 atau 2 hari atau bahkan selama 5 hari kerja dalam seminggu.

 

Akan tetapi dalam tulisan perdana dari kategori ini justru saya tulis dari pengalaman di luar kegiatan kerja proyek, melainkan dari kegiatan perjalan pribadi.

 

– – –

 

Pada mulanya ide menginap di luar rumah ini muncul secara random dan tiba-tiba begitu saja. Rasanya seperti seru saja jika bisa menginap di luar rumah, dengan menginap di hotel yang tidak perlu mahal-mahal juga, dalam arti yang murah-murah saja. Seru! Begitu kami pikir. Kemudian saya berpikir untuk menginap di hotel yang dekat dengan mall, bila perlu hotel yang menyatu dengan mall. Dan jadwal menginap kami kala itu adalah weekend di tanggal 1-2 April 2017.

 

 

Mencari, mencari, dan mencari, dapatlah tujuan kami ke POP! Hotel Kelapa Gading yang letaknya menyatu dengan Mall Kelapa Gading 3. Mengapa di POP! Hotel? Tentu saja selain harganya murah sebagai hotel budget, lokasinya pun berdekatan dengan pusat perbelanjaan, jadi ketika keluar kamar, tidak perlu jauh-jauh berjalan untuk menuju mall terdekat sebagai tujuan kegiatan weekend kami.

 

Beberapa hari kemudian setelah memesan kamar pada hotel tersebut, saya mendapatkan undangan pernikahan dari seorang kawan semasa kuliah untuk menghadiri acara resepsi pernikahannya di Kelapa Gading, Jakarta Utara, yang dilaksanakan pada hari Sabtu tanggal 1 April 2017! Wow! Perlu diketahui, sebelum adanya undangan pernikahan ke Kelapa Gading tersebut, kami sudah terlebih dahulu memesan kamar pada POP! Hotel Kelapa Gading tanpa tahu di kemudian hari akan diundang ke pernikahan di daerah Kelapa Gading juga. What a coincidence, wasn’t it? ūüėÄ

 

– – –

 

Review Hotel

 

POP! Hotel Kelapa Gading merupakan Hotel Budget Bintang 2 yang letaknya di seberang selatan persis Masjid Raya Al-Musyawarah Kelapa Gading. Untuk menuju hotel ini, bisa dari pintu masuk yang terletak pada seberang masjid tersebut, atau masuk melalui jalan kecil dari pintu masuk MKG 3. Dari meja resepsionis mall, menuju belok ke arah kiri ke arah jalan kecil yang tembus ke arah hotel tersebut.

 

Selain itu, POP! Hotel Kelapa Gading juga memiliki akses langsung (menyatu) dengan MKG 3 dengan jalan tembus dari lantai 3 area food court mall dengan privasi khusus, karena untuk melewati jalan tembus ini harus menggunakan kartu kamar hotel. Cukup menyenangkan dan memudahkan tamu hotel jika ingin menonton film pada saat midnite, seperti kami. Tidak perlu repot-repot turun tangga dan keluar mall untuk kembali ke hotel, melainkan bisa langsung melalui jalan akses di lantai 3 ini, dan lagi posisi Bioskop XXI MKG 3 juga terletak di lantai yang sama dengan jalan tembus tersebut, yaitu di lantai 3 juga. Apalagi jika sudah lelah seharian muter-muter shopping sepanjang La Piazza, MKG 1, MKG 2, MKG 3, MKG 5, Gading Walk, dan sekitarnya.

 

Dari segi ruangan kamar, memang ukuran kamarnya seperti Unit Studio Apartemen atau bahkan lebih kecil, ukuran yang tidak terlalu luas dengan 1 kamar mandi shower minimalis tanpa bathtub dengan wastafel terletak di luar kamar mandi, rak penyimpanan pakaian minimalis, dan area tempat tidur + sofa kecil + area tivi. Tidak terlalu luas, akan tetapi kerapihannya cukup bermanfaat untuk kegiatan weekend escape atau backpacking iniSayang bagian kamar tidak sempat terdokumentasi  (terfoto).

 

Saya memesan kamar melalui aplikasi traveloka dengan harga permalam hanya Rp 420.000-an saja! Cukup murah bukan? Ditambah dengan lokasi yang super strategis, saya rasa harga sekian lumayan pantas untuk hotel budget bintang 2 demikian.

 

Oiya, untuk sarapannya memang, tidak terlalu banyak varian, akan tetapi cukup lezat dan enak untuk sekelas sarapan di hotel budget, dari segi rasa juga tidak mengecewakan, dapat memuaskan rasa lapar kami di pagi hari.

 

Sepertinya hanya itu yang bisa saya tulis dari pengalaman menginap 1 malam di POP! Hotel Kelapa Gading. Dan ini adalah beberapa view yang saya ambil dari kamar saya dan sudut-sudut lain dari hotel ini juga. Cekidot!

 

View dari Kamar Kami

 

View dari Sisi Lain Hotel

 

View dari Sisi Lain Hotel yang Menghadap Masjid Raya Kelapa Gading

 

View dari Sisi Lain Hotel

 

Nah, bagaimana? View-nya cukup memanjakan mata bukan? Bisa nih dicoba sebagai alternatif tempat menginap murah meriah. Dan, selamat berlibur! ūüôā

Pok√©mon Go Fever (Bandung Experience)

It’s been about three¬†months since the¬†Pok√©mon Go game was released. I’ve been playing this game since the¬†beginning of the game was released too. I play it in honest way without using some cheater applications like (maybe) others did. Eventhough¬†I’ve ever felt want to install those kind of apps also, but I decided not to do that act. I decided to play it in honest way without worrying my progress will look slower than others’ have. But never mind, I feel proud of my self. ūüėÄ

I’m a woman and not kind of a freak gamer. I love playing many games but for me¬†this game is the most addicted game I’ve ever played although I have to do some walks to make this game more attractive. And I think this game is very healthy for the gamer itself. So that’s why I’m being addicted with this¬†Pok√©mon Go and could increase my walking time so can make me¬†healthier too, refer to my big body which needs to be treated by diet program and much exercise. Ha-ha. ūüėÄ

Until one day in the last weekend of July, when I went to Bandung with my husband, we experienced the most attractive place to play Pok√©mon Go. Actually I had a personal business at campus on Friday and was invited to¬†my friend’s wedding ceremony on Saturday of that weekend. Therefore I¬†had been¬†decided in days before the weekend to book a hotel near the Cihampelas Walk a.k.a Ciwalk. At first I hadn’t chosen the hotel we’d like to stay yet then¬†a friend suggested me to stay near Ciwalk if me and my husband wanted to play Pok√©mon Go too. My friend said that at Ciwalk, there are 24 hours Lure Parties even on weekdays. Lure Party is an action of the game by using Lure Module that applied at each Pok√©Stop. It could attract some¬†Pok√©mons around to appear. If you’re lucky, the rare¬†Pok√©mon would be appeared.

Remember that Saturday night after¬†we came back from the wedding party and arrived in hotel at about 9.30 PM, we didn’t¬†immediately go to sleep¬†but decided to continue our activity to go to Ciwalk for playing this game! Ha-ha. ūüėÄ

And…..it happened! I saw beautiful lure parties appeared¬†on my smartphone screen. Look!

Lure Parties

Lure Parties

Then¬†I saw many people there, sooo crowded. Some of them were seemed¬†walking toward the outside of Ciwalk, maybe they had finished their playing time then wanted to go home, besides the mall was starting to close. When I walked in¬†front area of the mall, I thought there would be quiter inside such as in the central park of the mall, but I was completely wrong! There were still maaany people there, holding their smartphones connected with their power bank devices too. Interesting. ūüėÄ

My husband and I then decided to get a seat around the central park. The Ciwalk Mall has a concept indoor and outdoor mall, so that’s why it has a kind of central¬†park and some pathways inside the mall. In the middle of playing time, suddenly we’re surprised by a friend who’s playing the game too with his friends. Suddenly he came and accosted us. We’re not talking much but yes, we discussed anything about Pok√©mon Go. That time was about a month since the game has been released. On that time also I was pretty sure that people¬†all around the globe were playing this game with great¬†enthusiasm.

These pictures below will show you how enthusiasm of Bandung people when they play Pokémon Go.

20160730_230902

20160730_230906

20160730_230919

20160730_231412

20160730_231956

20160730_235059

Met our friend, Ajie.

 

And…you have to know that it’s happened at midnight, around 11.00 – 12.00 PM! Interesting, isn’t it? ūüėÄ Even Ajie told us that actually if we came around 8.00 – 10.00 PM we’re gonna see a very wide of ocean of people, very crowded he described. ūüėÄ

Then about 00.30 AM, suddenly a very rare Pok√©mon appeared! And yes, all of people inside Ciwalk was making funny scream to express their excitement to catch this rare Pok√©mon. Haha! ūüėÄ I called us “lebay!” for that noisy scream. ūüėÄ
And…..without waiting so long, several minutes later a rare Pok√©mon¬†appeared inside the “Pok√©mon Nearby” Box. Guess what? Maybe some of them were using a cheat application that help user finding a precise place of the Pok√©mon appeared, then suddenly those people lead almost all people who’s playing, included us, to follow them just only want to catch that rare Pok√©mon! ūüėÄ This video I recorded below will describe how very crowded and very “lebay” of people on that midnite. Insane! Ha-ha. ūüėÄ

image

– – –

A month later, at the end of August, I was invited again to my friend’s wedding ceremony in Bandung. Then again, we planned to book a hotel near the Cihampelas Walk,¬†again and¬†again! Ha-ha. ūüėÄ Actually at noon, I was invited to my friend’s engagement day in Bintaro, but lucky us, my friend’s house is near from a shopping center that there’s a travel bus pool named X-Trans that has route between Bintaro and Cihampelas. And the access from my friend’s house to the shopping center is easy and near. What a coincidence, isn’t it? So we decided go to Bandung by X-Trans travel bus that heading to Cihampelas. And more coincidence is the hotel we booked was precisely beside the X-Trans pool at Cihampelas, so we didn’t need extra ride by public transportation to lead us up to our hotel. Ha-ha. ūüėÄ

The wedding ceremony was held at 07.00 PM until 09.00 PM, but after that I didn’t directly go back to hotel with my husband because my friend, Alif, invited me to attend a small conference of our alumni group at his Coffee Shop, Cokotetra at Dago that actually had been started since after Isya’ pray time, about 07.30 PM. Of course I wasn’t alone by myself as the only woman on that informal meeting, but I was with my senior high school girl friends, Ichi and Fine. Fine is a new Mom, but she’s still like to attend some events that related to Krida (my senior high school) friends while having reunion. She’s lucky, her husband is always support her that can make her easily to come to those events without much worrying about baby-sitting of her little son while she’s enjoying the moment with friends. Everytime I saw her appearance at events I attended, I made a promise that someday, I also won’t stop for attending friends’ events, even my babies have born. ūüôā And that night, she brought Emir, her baby-son who’s sleeping. So cute! ^-^ She and her husband weren’t hurrying themselves to went back to hotel after the wedding party, but decided to came by at¬†Cokotetra for awhile.

Then how about my husband? Yes, of course, he’s directly went to¬†Ciwalk and playing Pok√©mon Go immediately. Ha-ha. ūüėĬ†At about 10.30 PM we ended our small meeting at Cokotetra then Alif and Ichi accompanied me going back to hotel at Cihampelas.

 

di-cokotetra

Me and Friends at Cokotetra

After I arrived in hotel at about 11.00 PM, my husband picked me up then walked together to Ciwalk. Ha-ha. ūüėÄ As I guessed before, there were still maaany people inside Ciwalk¬† and we started to play, particularly my husband, he started to continue his game. He had been playing for about an hour before I came.¬†And these pictures below will show you how crowded on that midnite at¬†Ciwalk. It’s taken about 11.30 PM – 00.30 AM! ūüėÄ

20160828_001622

20160828_001646

– – –

Today, I don’t know is anybody still playing this game with great enthusiasm or not. But for me and husband, we’re still playing it¬†although it is not as enthusiastic as before. Now he’s on Level 26 and I’m on Level 23. The higher the level we’ve got, the more difficult to raise the level up, therefore¬†I’m becoming not as enthusiastic as many weeks ago, but surely I don’t feel bored. I’m still playing it but rarely. However, the developer of this game had made some updated ¬†of some features so can make¬†Pok√©mon Go¬†becoming more attractive, such as the “Buddy” feature.

Well, I guess¬†Pok√©mon Go¬†is still the most interesting game for me to play nowadays. I wish I could raise the higher level as fast as others did which I often see when I saw the¬†Gym¬†nearby. Ha-ha. Wish me luck then. ūüėÄ

English Test Preparation (1)

So this is it.

The moment when suddenly I want to explore my english skill again and again by monologue-ing and writing here.

Now it’s becoming an obsession to get much higher score of my TOEFL or IELTS later. It started actually at the end of last year. I remembered about my expired TOEFL prediction-test result, so I decided to start again to study. But because of my new job had just began, so I didn’t make it fast in time.

Actually I had a plan to take a TOEFL Test in this early year which were could be in January or February. But you can guess, I wasn’t in good performance so that’s why I postponed it. Haha. I hope I will ready this middle of the year.

image

I’m trying to keep reading english articles, watching western serials, english news, finishing my english novels, and even keeping update events on Quora day by day. That platform I mentioned in previous sentence is similar with other social medias but on Quora you can find any topics or updated events while increasing your english skill without any fear of lagging the informations or update moments or events which is happening or recently happened. Instead of facing bullsh*ts on mainstream social medias like facebook, path, instagram, and twitter everyday, it’s better to move on with something new and certainly will make you smarter.

(well actually it is not a generalize, we’re still can find good/positive things on that mainstream social medias, but related to what happened recently which always be that political things again and again, racism, fanaticism, etc, sometimes better to switch to another platforms for your entertainment)

I have some english materials too for supporting me learning the english. Lucky me, I have both IELTS and TOEFL materials freely. One is I got from a friend who got it by downloading from the internet which you can imagine how big the file size is where you have to provide the best internet connection to download it, and the other one is I got from a free educational workshop that held by one of candidate of the IA-ITB election participant in last February.

Through these months since I decided to start studying again, I’ve experienced things related to “increasing english skill”, such as took a TOEFL prediction test, took an english test on jobstreet website, and the last one is I came to an interview at foreign company where of course I needed english to do it although I didn’t past it in the end, haha. But for me, that interview was the very incredible experience I’ve ever had since graduated from college at least for me as an ordinary student who’s not as smart as others, haha. And for the results of both tests, guess what, my scores have increased! Both of them! At least since 2014, the last year I’ve taken those tests.

Talking about the free workshop that I mentioned in previous passage, lucky us who came to the event, there’s also a simulation of an IELTS test by the IDP Education, a kind of an educational organisation based in Australia that help international students to find best universities for them who want to study abroad, including organize the IELTS test. Honestly, that was my first experience knowing what the IELTS test form is. But I don’t think I’m late, at least now I can manage my self to fulfill the best scores both for IELTS and TOEFL.

Wish me luck then. ūüôā

– – – – –

Matraman, 10.04.2016

The Failed Birthday Crepe-Pan”Cake” (Resep Crepe Cake)

Selamat ulang tahun Kakak Suami…!

21.03.2016

 

20160321_052510.jpg

Sebelum Nyurprise Pagi2 Subuh

 

Teringat beberapa tahun lalu saat saya pertama kali memberikan kejutan kepada (calon) suami saya kala itu yang masih menjalani program studi S2-nya. Siang-siang celingak-celinguk ke gedung prodi lain, menuju lab Beliau. Hahaha.

 

Tahun ini, saya kembali mencoba untuk membuat sesuatu. Resep saya temukan di sebuah halaman¬†facebook luar negeri yang berisikan resep-resep unik nan simpel dalam prakteknya. Dan saya membuat sebuah¬†crepe-pan”cake” untuk menu “Birthday Surprise” kali ini. Mumpung karena pagi hari juga, sekalian kan sarapan. Hehehe.

 

Bahan Crepe:
1) 1  2/3 cup cake flour (saya pakai Kunci Biru & based on web 1 cup = 110 gram).
2) 3 tsp chocolate powder (saya pakai Cocoa Powder Van Houten).
3) 3 telur utuh.
4) 3 kuning telur ajah.
5) 3 tsp gula (atau sesuai selera, ternyata ini kurang manis).
6) 600 ml susu putih segar (saya pakai Greenfields).

 

Steps Bikin Adonan Crepe:
1) Ke-6 bahan di atas mixer semua sampe nyampur se-nyampurnya.
2) Diemin 30 menit.
3) Setelah didiemin 30 menit, tambahin 40 ml unsalted butter (dicairin & saya pakai Elle & Vire).
4) Kocok2 sampe nyampur banget.

 

Steps Bikin Crepes Lembek (saya bikin kurang lebih 30 layers):
1) Panasin teflon (please kudu yg bersih mulus jangan ada bekas gosong).
2) Lapisin permukaan teflon dengan mentega/butter dikit (biar licin & nggak lengket).
3) Ambil 2 sdm adonan crepe & bikin lingkaran tipis di atas teflon yg udah panas (setelah saya pikir2, harusnya 3 sdm euy sesuai petunjuk aslinya).

 

Setelah semua crepes ready, then, bikin adonan coklat buat ngelapis cake2 ituh.

 

Bahan Adonan Cairan Coklat:
1) 250 gram coklat block (saya pakai¬†L’agie).
2) 50 gram unsalted butter (saya pakai Elle & Vire).
3) 100 ml Whipping Cream Cair (saya pakai Anchor).
4) 150 ml susu putih segar (saya pakai Greenfields).
5) 55 gram gula.
6) (seharusnya) Espresso 100 ml (tp saya tadi skip saja karena mikirnya Abang nggak doyan kopi).

 

Steps Bikin Cairan Coklat:
1) Rebus air di panci panas.
2) Taruh baskom/sejenisnya di atas panci (ditumpuk).
3) Cacah2 atau potong2 kecil coklat block nya. Semuanya se-250 gram-nya.
4) Masukin unsalted butter-nya yang 50 gram ituh.
5) Aduk2 sampai lembek & nyatu (si coklat & unsulted butter).
6) Masukin whipping cream, susu segar, & gula.
7) Aduk-aduk merata.
8) Terakhir, (yang seharusnya dilakukan) tambahin espresso-nya.
9) Aduk-aduk.

 

Bikin Pan”cake” Birthday-nya:
1) Tinggal ditumpuk-tumpuk crepe-nya dengan tiap layer dilapisi coklat cairan coklat barusan.
2) Jadi deh.
3) Walau failed!
4) Dan ini padahal mengambil resep dari sebuah page fb & ternyata nggak semudah (se-apik) video tutorialnya. Hahaha.

 

Selamat mencoba!

ūüôā

Cara Menggunakan InstaSave for Instagram

Halo-halo. Bertemu lagi.

Kali ini saya ingin membahas mengenai bagaimana cara menggunakan Aplikasi InstaSave pada HP Android Anda.

Karena saat ini semakin bertambahnya permintaan menjadi¬†dropshipper¬†atau¬†reseller ¬†@tas.batam_murah¬†(jangan lupa pakai titik, ūüėČ ), maka saya ingin menulis¬†step by step¬†bagaimana cara menggunakan Aplikasi InstaSave pada HP Android. Karena saat ini, toko online saya¬†belum ada Grup Khusus di BBM maupun WA, maupun¬†page facebook¬†tersendiri, belum ada. ūüôā

Walau beberapa HP terdapat fasilitas screenshot, namun InstaSave bisa menjadi alternatif agar dapat menyimpan gambar-gambar yang banyak dari sebuah akun Instagram.

Yuk, cekidot gan!

 

LANGKAH 1

a.)¬†Langkah pertama adalah, Anda harus membuka Aplikasi “Google Play” yang ada pada HP Android Anda.

play1

b.)¬†Kemudian cari pada kolom “Search” dengan mengetikkan “instasave“. Kemudian pilih InstaSave for Instagram.

886817_159680737740627_8152964172632282609_o

c.) Kemudian install aplikasi tersebut.

1126_159680791073955_3614464949527576519_n

d.) Setelah aplikasi InstaSave ter-install, Anda harus log in menggunakan akun Instagram milik Anda.

 

LANGKAH 2

Langkah berikutnya adalah, setelah aplikasi InstaSave ter-install pada HP Android Anda dan melakukan log in, berikutnya adalah buka Instagram dan membuka Akun yang akan dituju. Misalnya adalah @tas.batam_murah (jangan lupa pakai titik yaa..).

Untitled

 

LANGKAH 3

Berikutnya adalah klik foto yang ingin disimpan atau di-save. Kemudian klik bagian pojok kanan bawah atau yang bertanda 3 buah titik.

12647130_159680661073968_2419077013202095316_n

LANGKAH 4

Akan muncul Kotak Dialog¬†seperti yang ditunjukkan pada gambar di bawah ini. Kemudian¬†klik¬†Copy Share URL“.

12439010_159680641073970_1241198187467681827_n

 

LANGKAH 5

Setelah klik tersebut, berikutnya adalah close atau tutup aplikasi Instagram Anda. Kemudian buka Aplikasi InstaSave yang sudah di-install tadi.

12650842_159680674407300_8334181630263943586_n

 

LANGKAH 6

Setelah aplikasi InstaSave terbuka, berikutnya akan muncul foto yang diinginkan untuk disimpan tadi.¬†Kemudian¬†klikTanda Panah Ke Bawah” yang ada di bagian pojok kanan bawah. Dan¬†secara otomatis, foto akan tersimpan dalam album foto atau¬†Gallery HP Android Anda. Bagian pojok sebelah kiri yang saya lingkari kuning itu menunjukkan akun Instagram yang baru saja kita kunjungi.

12650902_159680707740630_4754036724740576989_n

 

Nah, bagaimana? Sebenarnya tidak ribet kan sis-gan sekalian? Hehehe.

Selamat mencoba. ūüôā

 

nb: 

Akun Instagram yang dapat di-save gambar-gambar-nya adalah akun yang tidak digembok, tidak di-private. Cmiiw.